open-navfaktor-logo
search
Sporna izgradnja
Oglasila se porodica Dodik nakon izjava Stanivukovića
Porodica Dodik oglasila se saopćenjem za javnost nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas da porodica Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a, u centru grada na Vrbasu nelegalno gradi vilu.
06.10.2021. u 19:53
get url
text

Porodica Dodik je navela da je Stanivuković "iznio niz netačnih informacija u vezi s porodicom Milorada Dodika".

VEZANI TEKST - Stanivuković: U centru Banje Luke porodica Dodik nelegalno gradi vilu

- Sve to ima za cilj da kreira negativne emocije u javnosti u vezi s članovima porodice Dodik i, nažalost, da samim pominjanjem prezimena Dodik, Stanivukovićeve izjave dobiju na značaju i da ih prenese što više medija. I u ovom slučaju, kao i mnogo puta do sada, riječ je o netačnim informacijama - naveli su.

Kažu da odgovorno tvrde da nisu vlasnici zemljišta u Ulici Bože Varićaka, niti druge lokacije u banjalučkom parku "Mladen Stojanović". Dodaju da porodica Dodik na toj lokaciji "ne izvodi građevinske radove niti gradi porodični, stambeni ni poslovni objekat".

U saopćenju je istaknuto da članovi porodice Dodik nisu vlasnici, niti imaju udio u vlasničkoj strukturi kompanije Sirius 2010 iz Banje Luke.

- Pozivamo nadležne institucije da provjere navedene činjenice iza kojih stojimo krivično, materijalno i odgovorno - naveli su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.