open-navfaktor-logo
search
Konačno
Oglasili se iz FK Sloboda: O finansijskoj dubiozi, plaćama, "podmuklim udarima"...
Iz kluba su izrazili žaljenje što su se fudbaleri našli u ovoj situaciji, te se obavezali da zajedno sa stručnim štabom i fudbalerima prevaziđu krizu
13.09.2019. u 22:42
get url
text

U Tuzli je u četvrtak održan  zajednički sastanak stručnog štaba, kapitena ekipe, direktora kluba, potpredsjednika UO, te predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Na sastanku je analizirana teška finansijska situacija u klubu. Nakon iscrpnog razgovora, zaključeno je da se hitno riješe problemi i osiguraju normalni uslova za rad fudbalerima i stručnom štabu. Podržan je dosadašnji rad stručnog štaba, istaknuto je primjereno zalaganje igrača u vrlo teškim uvjetima. Date su i informacije o planu finansijske stabilizacije kluba do kraja ove i tokom cijele slijedeće godine.

- Rukovodstvo kluba i UO su se obavezali na rješavanju situacije u najkraćem roku, kao i izmirenje obaveza do sljedeće utakmice. U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa, te lažnih simpatizera na naš klub. Zauzet je stav da se sve strukture kluba trebaju staviti u funkciju smanjenja takvih negativnih utjecaja i pritisaka - saopćeno je iz FK Sloboda.

Iz kluba su izrazili žaljenje što su se fudbaleri našli u ovoj situaciji, te se obavezali da zajedno sa stručnim štabom i fudbalerima prevaziđu sadašnju situaciju u interesu svih, a pogotovo u interesu Slobode u godini velikog jubileja.

- Na sastanku Upravnog odbora održanog, večeras, data je jednoglasna podrška svim navedenim aktivnostima usmjerenim na rješavanju nastalih problema i stabilizacije kluba - poručili su iz Slobode, pozvavši navijače da podrže Crveno-crne protiv Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.