open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Oglasili se iz Zvijezde: Odgovorne osobe klub će sankcionisati
Prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Zvijezde (Gradačac) i Igmana registrovana je službenim rezultatom 0:3 za goste iz Konjica.
03.03.2022. u 22:28
get url
text

Za Zvijezdu je jučer u prvom meču osmine finala nastupio golman Azur Aljkanović, koji je u šesnaestini finala Kupa BiH ove sezone branio za Radnik iz Bijeljine protiv Čapljine u utakmici koja je odigrana 29. septembra 2021. godine.

Komitet za takmičenje FSBiH je nakon žalbe Igmana primijenio Član 71. stav 3 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima (klub nastupio sa pravilno registrovanim igračem, koji ne ispunjava uvjete iz propozicija odgovarajućeg takmičenja), odnosno Član 8. Propozicija Kupa BiH (u završnom dijelu takmičenja ne mogu nastupati igrači koji su nastupali za drugi klub koji učestvuje, ili je učestvovao u tekućem Kupu BiH u organizaciji FSBiH - računajući takmičenje od šesnaestine finala i dalje).

VEZANI TEKST - Komitet za takmičenje FSBiH: Zvijezda - Igman 0:3

Iz Zvijezde su izdali saopćenje povodom aktuelnih dešavanja.

- Večeras je održana sjednica Upravnog odbora NK Zvijezda na kojoj su, između ostalog, detaljno razmatrani razlozi koji su doveli do propusta zbog kojih je četvrtfinalna utakmica Kupa BiH registrovana rezultatom 0:3 u korist gosta.

Ovom prilikom posebno prema našim vjernim navijačima želimo izraziti žaljenje zbog ovakvog epiloga.

Imajući u vidu činjenicu koliko smo uložili napora da bismo osigurali sredstva i stvorili preduvjete za odigravanje ove utakmice, ovaj slučaj svima nama je još teže pao.

Zaključeno je da će odgovorne osobe koje su svojim (ne)postupanjem dovele do ovog propusta klub adekvatno sankcionisati.

Ipak, svima nama valja dalje. Zvijezda već u subotu otvara drugi dio sezone Prve lige FBiH protiv Budućnosti iz Banovića sa početkom u 15 sati na stadionu Banja Ilidža - piše u saopćenju kluba iz Gradačca.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.