open-navfaktor-logo
search
Incidenti
Oglasio se Centrotrans: Napadnuta dva vozača autobusa, jednom je prijećeno nožem
Centrotrans se danas oglasio u vezi sa dva napada na njihove vozače u Sarajevu.
23.02.2023. u 16:21
get url
text

- Danas u 10:55 sati na autobuskoj liniji Baščaršija - Čengić Vila, na stajalištu Socijalno, vozač kompanije Centrotrans fizički je napadnut od nepoznate osobe. Napadu je prethodilo verbalno vrijeđanje i zamjeranje o načinu vožnje od nepoznatog putnika koji se nalazio u autobusu.

Putnik je uputio nekoliko pogrdnih riječi vozaču autobusa, pozivajući ga na fizički obračun. Shvatajući ozbiljnost situacije, vozač je zaustavio autobus i tražio od tog putnika da napusti vozilo, kako bi vozač i ostali putnici nesmetano nastavili vožnju. Nakon upozorenja i zaustavljanja autobusa, nepoznatni putnik je fizički nasrnuo na vozača, pri čemu je vozač zadobio povrede. Nakon toga, na mjesto događaja pristigla je policijska patrola - saopćio je Centrotrans.

Dodaju da se također danas, u 11:10 sati, na autobuskoj liniji Dobrinja – Vijećnica, na stajalištu Skenderija, dogodio napad na vozača autobusa Centrotransa.

- Naime, prilikom ulaska u autobus putnik nije imao validnu kartu, a na zahtjev vozača da putnik plati voznu kartu, on je pokazao hladno oružje i prijetio vozaču autobusa. Na svu sreću, vozač je brzom reakcijom oduzeo hladno oružje i izbacio iz vozila, a putnika zamolio da napusti autobus, i tako izbjegao napad koji je mogao završiti sa neželjenim posljedicama - navode iz Centrotransa i dodaju:

Današnji vandalski napadi na naše vozače pokazuje svu težinu i složenost posla koji oni obavljaju.

VEZANI TEKST - Incident u autobusu u Sarajevu: Potukli se vozač i putnik, obojica povrijeđeni

- Imajući u vidu da naši vozači obavljaju izuzetno važnu ulogu u prijevozu građana, od nadležnih policijskih i drugih organa te institucija Kantona Sarajevo, očekujemo da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se kaznili počinioci ovog čina te da iznađu adekvatna rješenja kako bi se ovakvi napadi na vozače u budućnosti spriječili.

Također, kako navode, očekuju od građana i korisnika njihovih usluga da osude ovakvo nasilničko ponašanje pojedinaca te podrže rad njihovih vozača.

- Sa svoje strane poduzet ćemo sve što je potrebno kako bi naši korisnici usluga i dalje imali pravovremenu i kvalitetnu prijevoznu uslugu - zaključili su iz Centrotransa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.