open-navfaktor-logo
search
Nakon sjednice IO
Oglasio se FSBiH: Nema nastavka takmičenja bez dozvole entitetskih i državnih vlasti
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je održao videokonferenciju pod predsjedavanjem Elvedina Begića.
08.05.2020. u 11:08
get url
text

Na sjednici je posebno razmatrana mogućnost nastavka i organizacije završnice prvenstvenih i KUP takmičenja.

- FSBiH je u cijelosti posvećen razradi potencijalnih modaliteta odigravanja utakmica u narednom periodu i završetka takmičenja na sportskom terenu. Kao društveno odgovorna organizacija FSBiH će i dalje pratiti, poštovati i sprovoditi sve odluke nadležnih organa, tako da niti jedna odluka o nastavku takmičenja koja su pod ingerencijom FSBiH neće biti donesena bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti na državnom i entitetskim nivoima. Kao udružena asocijacija UEFA, FSBiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu, posebno vodeći računa o rokovima koji su dostavljeni svim nacionalnim savezima sa okvirno utvrđenim datumima za završetak nacionalnih takmičenja - saopćeno je.

Na sjednici je usvojen  prijedlog dva seta pomoći klubovima u Bosni i Hercegovini. Prvi set pomoći se odnosi na pripremu dezinfekcione zaštite na stadionima, dok se drugi set  odnosi na finansijsku podršku klubovima u prevladavanju posljedica nastale štete izazvane pojavom koronavirusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.