open-navfaktor-logo
search
Nakon Beusa
Oglasio se i Zrinjski o prekinutoj utakmici Velež - Borac
Još se ne smiruju tenzije nakon što je u utorak prekinuta utakmica 10. kola PLBiH između Veleža i Zrinjskog.
24.09.2021. u 18:51
get url
text

Danas su se oglasili i Rođeni koji su, između ostalih, prozvali Ivana Beusa, v.d. direktora Zrinjski i potpredsjednika FSBiH.

VEZANI TEKST - Ivan Beus odgovorio Fudbalskom klubu Velež i najavio tužbe

On im je odgovorio i najavio tužbe, a večeras se oglasio i klub koji igra na stadionu Pod Bijelim brijegom koji je također najavio "poduzimanje određenih koraka kako bi zaštitili klub".

- Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija u BiH kada je Zrinjski u pitanju, isti nas ipak iznova uspijevaju šokirati manjkom profesionalizma i odgovornosti, a što za epilog ima širenja govora mržnje u komentarima na objavljene tekstove, kao i na društvenim mrežama.

Uključivati Zrinjski u priču oko prekida utakmice FK Velež - FK Borac, odnosno u odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, ne samo da je neistinito i neutemeljeno, što je valjda svima jasno, nego je usto zlonamjerno, manipulativno i vrlo opasno.

VEZANI TEKST - Oduzeti im bodovi: Fudbalski savez BiH žestoko kaznio FK Velež i Šemsudina Hasića

Namjernim plasiranjem u javnost lažnih i izmišljenih informacija ne samo da se dovodi u zabludu čitateljstvo, nego se nanosi i izravna šteta ugledu Zrinjskog, zbog čega ćemo opet biti primorani poduzeti određene korake kako bi zaštitili naš klub - piše u saopćenju Zrinjskog.

Meč Velež - Borac prekinut je u 82. minuti kada su domaći navijači utrčali u teren, a sutradan je registrovan službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana. Uz to, Disciplinska komisija FSBiH žestoko je kaznila Rođene - oduzimanje tri boda, 10.000 KM, šest utakmica neigranja na stadionu Rođeni, te dvogodišnja suspenzija za predsjednika Šemsudina Hasića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.