open-navfaktor-logo
search
Premijer Crne Gore
Oglasio se Krivokapić: Nikada nisam koristio izraz "državni udar"
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je u ponedjeljak kako se ova zemlja nalazi u jednoj delikatnoj i kompleksnoj situaciji, ali da je "odlučnom akcijom policije sa djelom vojske spriječeno haos i nered".
06.09.2021. u 20:21
get url
text

Krivokapić je naveo kako su građani strijepili kako će sve završiti. Dodao je kako ustoličenje mitropolita nije bio povod nereda, javlja N1.

- Nego je povod bio da se pokušaju prekrojiti rezultati izborne volje građana. Htjeli su destabilizovati Crnu Goru, uvesti je u nered i haos. Zahvaljujući odlučnoj akciji policije, sa djelom vojske, proteklo je bez bilo kakvih povreda - istakao je crnogorski premijer.

Zaključio je kako je "neko" namjerno pravio napetu situaciju i vršio medijsko spinovanje.

On se zahvalio se građanima što su pokazali da je Crna Gora slobodarska i demokratska.

- Nasilje je bio možda karakter Crne Gore u 18. vijeka, ali nikako u 21. Nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira i to je najveća pobjeda za svih nas. Nema ni pobjednika niti poraženih. Dobili su građani koji su pokazali dostojanstvo. U Crnoj Gori više nema podjela po nacionalnoj, vjerskoj i ideološkoj pripadnosti. Kod nas je jedina podjela na ljude i neljude. Ništa više nije važno - zaključio je predsjednik Vlade CG.

Istakao je kako je najvažnija stvar da su sačuvani ljudski životi.

Na pitanje novinara da objasni izjavu, koju je navodno dao na sastanku sa DPS-om, kako je u Crnoj Gori pokušan "državni udar", Zdravko Krivokapić je odgovorio da nikada taj izraz nije upotrijebio. Ali, poručio je kako će svako "ko je činio kako nije trebao, ili nije činio kako treba, biti procesuiran".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.