open-navfaktor-logo
search
O sudbini selektora
Oglasio se predsjednik FSBiH: Begić negirao sutrašnji sastanak sa Prosinečkim
To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo se ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima, rekao je Begić
25.11.2019. u 19:16
get url
text

Mnogo priča o sudbini selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkom bilo je u proteklim danima.

Iako su se pojavile informacije prema kojima bi se sutra trebala rješavati sudbina hrvatskog stručnjaka na sastanku koji bi trebao održati sa predsjednikom N/FSBiH Elvedinom Begićem, prvi čovjek bh. fudbala demantovao je ovu informaciju.

- To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo se ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima - rekao je Begić za Mondo.ba.

Izvršni odbor N/FSBiH je prethodno zadužio Zvjezdana Misimovića, Seada Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora te daju prijedloge.

O sudbini Prosinečkog članovi IO N/FSBiH mogli bi ipak raspravljati tokom ove sedmice.

- Oni moraju prvo sjesti ove sedmice, razgovarati i napraviti svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor - naglasio je predsjednik Saveza Elvedin Begić, te dodao kako IO nikada nije donosio odluke bez konsultacija struke.

VEZANA VIJESTRobert Prosinečki ponovo govorio o ostavci

Prosinečki je u izjavi za Sportklub.hr kazao kako ne bi bilo smisla da ponovo podnosi ostavku koju je već jednom dao, a koja nije prihvaćena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.