Nezadovoljstvo

Ogorčeni radnici Aluminija opet blokirali magistralnu cestu M-17 kod Mostara

Objavljeno: 09.07.2019. u 09:45 Autor: A. B. Š.

Ovim potezom žele staviti u prvi plan sudbine 900 radnika ove kompanije

FOTO: A. Bečić Šuta

Radnici Aluminija d.d. Mostar nezadovoljni trenutnom situacijom u kojoj se nalaze i načinom na koji se odvijaju pregovori o budućnosti kompanije, odlučili su se ponovo na protestno okupljanje na magistralnoj cesti.

Jutros u devet sati oko 400 radnika okupila se na magistralnom putu M-17 kod mjesta Ortiješ, južno od Mostara. Ovim potezom žele staviti u prvi plan sudbine 900 radnika ove kompanije. Na putu su se za kratko vrijeme stvorile kilometarske kolone u oba smjera.

Aluminij se nalazi u teškoj poziciji. Podjetimo, propali su pregovori Vlade Federacije BiH i Glencorea o spašavanju mostarske firme Aluminij, jer je došlo do promjene stajališta Glencorea nakon što su ponudili da sufinansiraju struju 50 eura po megavat satu. Iz Vlade FBiH je jučer poručeno da se nastavljaju pregovori sa potencijanim investitorima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije