open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Ogrešević i Halilović: NES i BPS na izborima će nastupiti u koaliciji u svim kantonima
Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine i Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) na Općim izborima nastupit će u koaliciji u svim kantonima.
05.07.2022. u 12:19
get url
text

Obznanili su to Nermin Ogrešević i general Sefer Halilović, predsjednici NES-a i BPS-a, koji su tokom razgovora konstatirali da ove dvije stranke imaju niz zajedničkih karakteristika i ciljeva, a osnovni je borba za jaku i uređenu Bosnu i Hercegovinu.

- Borba za Bosnu i Hercegovinu ne vodi se samo na državnom, nego na svim nivoima vlasti. NES i BPS su izrazito probosanske stranke, koje se zalažu za izgradnju institucija i države po demokratskim standardima, ubrzani napredak ka euroatlantskim integracijama, poboljšavanje životnog standarda građana, kao ukupne socijalne i ekonomske situacije u zemlji, borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma.

Zajedničkim nastupom na Općim izborima NESBiH i BPS žele poslati poruku javnosti da probosanske stranke moraju ujediniti snage ako žele postići zajednički cilj, a to je da od Bosne i Hercegovine napravimo jaku i modernu državu, u kojoj će biti mjesta za sve, i kreiramo društvo jednakih šansi – navedeno je nakon sastanka, saopćio je NES.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.