Šokantno otkriće Španaca: Barca na Neymaru zaradila "mizernih" 17 miliona eura!

objavljeno: 18.01.2018. u 16:13

Kao bomba prvih dana augusta prošle godine odjeknula je vijest da je Neymar za obeštećenje od 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG.

Brazilac je tada postavio svjetski rekord kada je u pitanju obeštećenje za jednog fudbalera. No, postavlja se pitanje koliko je zaista Barca zaradila na Neymaru?

Španski El Mundo objavio je šokantnu vijest da su Katalonci zaradili samo 17 miliona eura!

El Mundo se pozvao na dokumente koje je Neymarov otac dao na uvid na suđenju u Brazilu.

Iako se u početku mislilo da je Brazilac stigao na Camp Nou za 57, kasnije je Barcelona potvrdila da ga je platila 86 miliona eura. Međutim, čini se kako ni to nije istina. Ponovno se lagalo oko cijene, a Neymarov otac je ponudio dokumente koji otkrivaju pravu istinu. Santos je za Neymara dobio od Katalonaca 134 miliona eura, ali je to zataškano kako bi se platila manja provizija DIS-u.

DIS, agencija koja je imala pravo na 40 posto vlasništva na Neymara, nakon transfera optužila je Brazilca, Santos i Barcelonu da su zataškali pravu cijenu transfera kako bi njima platili manje. A dokumenti koji su procurili dokazuju da su upravu.

Kada se u visinu transfera uračuna plaća koju je Neymar imao u Barceloni i bezbroj skrivenih klauzula, dolazi se do cifre od 205 miliona eura.

Matematika je jasna, a ona kaže da su astronomskom prodajom u PSG Katalonci zaradili "mizernih" 17 miliona eura.