Olimpik dočekuje Zvijezdu 09: Varešanoviću ljekari kroje tim

Objavljeno: 21.11.17 u 15:30

FK Olimpik sutra će odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zvijezda 09 iz Etnosela Stanišić.

 

Mirza Varešanović
Mirza Varešanović

Olimpik je 2014. godine osvojio najmasovnije takmičenje, a sa klupe ih je predvodio, baš kao što je i slučaj danas, Mirza Varešanović.

 – Bio sam dio jedne sjajne generacije koja je osvojila jedini trofej u historiji Olimpika i sigurno da spomen na te utakmice budi razne emocije.

Sutra je pred vašom ekipom zahtjevan duel, kako vi vidite tim Zvijezde?

– Imali smo priliku da ih posmatramo uživo u duelu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu i svjesni smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja ima odličan kadar i sigurno da je pred nama teška zadaća.

Varešanović je pored svega dobrog što je naveo za tim iz Semberije rekao i  da se njegov tim u pripremi ovog susreta našao u dosta problema.

– Nekoliko igrača je rovito zgusnut ritam kojim se igraju utakmice ostavio je traga. Teški tereni na kojim se igra su nam stvorili dodatne probleme, tako da ću morati vidjeti na koga mogu u potpunosti računati. Sigurno da neki igrači koji imaju problem sa nezaliječenim povredama neće biti u kadru za ovu utakmicu, a to je svakako hendikep u utakmicama poput ove. Također, moram reći da nas je malo poremetio termin utakmice s obzirom na to da je naše prvenstvo završilo nešto ranije, tako da smo malo "ispali" iz ritma što je svakako za nas hendikep. S druge strane, Zvijezda 09 se nalazi u takmičarskom ritmu jer njihovo prvenstvo je još u toku.

Varešanović  je na kraju rekao da će odluku o početnih 11 donijeti nakon konsultacije sa ljekarom jer, kako sam kaže, ulog u ovoj utakmici je veliki da bi riskirao sa nekim od rovitih igrača, prenosi Olimpik.ba.

Utakmica između Olimpika i Zvijezde 09 je na rasporedu sutra u 13 sati na stadionu Otoka.