open-navfaktor-logo
search
Selektor Sjeverne Irske
O'Neill: Atmosfera je bila zastrašujuće patriotska, meč bez publike za nas bi bio prednost
Petnaest dana ostalo je do polufinalne utakmice baraža za plasman na EURO 2020 u kojoj će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Bilinom polju ugostiti selekciju Sjeverne Irske.
11.03.2020. u 09:38
get url
text

Zbog širenja koronavirusa na tlu Evrope, kojim je posebno pogođena Italija, veliki broj sportskih događaja je otkazan, dok su neki odigrani ili će biti odigrani bez prisustva publike.

Postupak brojnih evropskih fudbalskih federacija pratio je i FSBiH, pa je tako Komitet za takmičenje na telefonskoj sjednici održanoj u utorak donio odluku da će se utakmice 23. i 24. kola Premijer lige odigrati bez publike.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome da bi se i utakmica 26. marta u Zenici protiv Sjeverne Irske mogla odigrati bez prisustva publike, a jedini potez koji je zasad napravio FSBiH je odgoda početka prodaje ulaznica koje su trebale danas biti puštene u prodaju.

Čini se da bi se u taboru Sjeverne Irske obradovali susretu pred praznim tribinama.

- Igrali smo protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija na malom stadionu gdje je atmosfera bila zastrašujuća, veoma patriotska. S te tačke gledišta, za nas bi to (utakmica bez prisustva publike op.a) bila blaga prednost - rekao je selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill.

Selektor narednog rivala Zmajeva osvrnuo se i na eventualnu situaciju u kojoj bi Bajević ostao bez fudbalera koji nastupaju za klubove u Italiji.

- Bi bio to veliki vjetar u leđa za nas, ali na tu situaciju se ne možemo osloniti. Siguran sam da će FSBiH učini sve kako bi ih "izvukao" iz zemlje. Mislim da to nije nešto što je zabrinjavajuće - naglasio je O'Neill.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.