Privredna komora KS

Oni koji započinju biznis, poslovni prostor će moći koristiti besplatno deset mjeseci

Objavljeno: 15.03.2019. u 22:22 Autor: E. D. - Š.

Prostor je opremljen neophodnim uredskim namještajem, dostupan je bežični internet

Besplatni poslovni prostor

U Privrednoj komori Kantona Sarajevo je otvoren poslovni inkubator koji omogućava besplatan i opremljen poslovni prostor koji će moći koristiti novoosnovani mikro i mali privredni subjekti. Prostor je opremljen neophodnim uredskim namještajem, dostupan je bežični internet, a na raspolaganju je i ostala uredska oprema, kao što je mrežni kopir aparat, printer i drugo. U Privrednoj komori KS su nam kazali kako se poslovni prostor besplatno može koristiti deset mjeseci.

- Nastojali smo da olakšamo osnivanje privrednih subjekata i pokretanje obrta tako što će se poduzetnicima umanjiti troškovi u prvoj godini poslovanja. Sa svim korisnicima poslovnog inkubatora bit će zaključeni posebni ugovori. Poslovni prostor se može bez naknade koristiti u trajanju od deset mjeseci, i poziv će biti otvoren dok se prostor ne popuni - navode u Privrednoj komori KS.

Upitali smo da li je ovo prvi potez ovakve vrste Komore?

- U Komori je po prvi put omogućeno korištenje poslovnog inkubatora za sve one koji započinju vlastiti biznis i neophodan im je dodatni stimulans. Ovu aktivnost podržala je Vlada Kantona Sarajevo – Ministarstvo privrede, u okviru Programa unapređenja institucijske preduzetničke infrastrukture i u skladu je sa smjernicama iz Strategije razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine - rekli su.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije