open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Opasnost od odrona, vozite oprezno
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja
24.06.2019. u 08:03
get url
text

Zbog vjerske manifestacije "Sv. Ivo" Podmilačje danas (24.6.) neće biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive.

Zbog održavanja vjerske manifestacije "Sv.Ivo" Podmilačje, danas (24.6.) od 06 do 16 sati na magistralnom putu M-16 Jajce - Podmilačje - Banja Luka zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima. Saobraćaj teretnih vozila će se preusmjeriti putnim pravcima: Jajce - Mrkonjić Grad - Banja Luka, Jajce - Šipovo - Kupres i Travnik - Skender Vakuf - Banja Luka. Također, danas (24.6.) do ponoći na području Srednjobosanskog kantona zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica - Tetovo - Nemila. Napominje se da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.