open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Opća bolnica Sarajevo: Važno obavještenje o prijemu trudnica i djece
Prema instrukciji Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a zbog promjene epidemiološke situacije, Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" će svaki dan vršiti prijem djece i trudnica s febrilnim stanjima i akutnim respiratornim simptomima, koji zahtijevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa, saopćeno je iz Opće bolnice.
17.03.2020. u 08:53
get url
text

Sva druga oboljenja, ne nužno i samo febrilna stanja i akutni respiratorni simptomi, a koja imaju pozitivnu epidemiološku vezu za COVID-19 (samoizolacija ukućana, mogući zdravstveni kontakti iz okruženja), a nisu prethodno testirani i zahtjevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa se upućuju u Opću bolnicu i to svaki dan gdje se trijažiraju.

Opća bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu sa osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi koronavirusom.

Također, u Opću bolnicu se neće primati neurološki pacijenti, koji nemaju simptome koje izaziva koronavirusa, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.