open-navfaktor-logo
search
Projekti
Općina Bugojno dobila svoj Investicijski vodič
Vodič sadrži, između ostalog, odgovor na pitanje kako i zašto treba investirati u Bugojno
12.11.2018. u 12:34
get url
text

U svrhu privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta u Bugojnu je grupa mladih, u saradnji s Općinom i Fondacijom "Mozaik“, uspješno realizirala projekt izrade Investicijskog vodiča.

Radi se o dokumentu, koji na praktičan i jednostavan način, objedinjuje najznačajnije informacije potrebne postojećim i potencijalnim investitorima, spremnim da ulože sredstva na područje toga grada.

U izradi publikacije sudjelovali su Amra Čolić, Nedim Balihodžić, Jelena Bilušić i Aida Alić, za fotografije su bili zaduženi Nedim Balihodžić i Amer Hozić, a grafičko oblikovanje Tidža Čaušević.

-Izrada Investicijskog vodiča općine Bugojno je veoma značajan projekt za cijelu lokalnu zajednicu, jer je imati pravu informaciju, u pravo vrijeme, i na pravom mjestu, od presudnog značaja za sve potencijalne investitore - naglasio je Nedim Balihodžić, saopćeno je.

Kako je Feni kazala Amra Čolić, spomenuti vodič sadrži, između ostalog, odgovor na pitanje kako i zašto treba investirati u Bugojno, koji resursi i prednosti stoje ulagačima na raspolaganju, te kakvu vrstu podrške investitor može dobiti, ukoliko se odluči da investira u neki od razvojnih segmenata u toj općini.

-Vodič je strukturalno podijeljen u nekoliko poglavlja, s tim da je akcent stavljen na privredu i sam profil općine Bugojno, odnosno na sve korisne informacije koje mogu poslužiti investitorima - zaključila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.