Općina Centar: Priprema se distribucija soli za posipanje ulica

Objavljeno: 21.11.17 u 22:26

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa preduzećem Rad napravila je Program zimske službe na području općine Centar za period 2016-2020. godine, kojeg je usvojilo Općinsko vijeće Centar.

 Rad će započeti distribuciju soli u mjesne zajednice općine Centar
Rad će započeti distribuciju soli u mjesne zajednice općine Centar

Na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem Rad o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine, planirana je i distribucija soli na 152 lokacije u 17 mjesnih zajednica na području centralne sarajevske općine gdje će je građani, u slučaju potrebe, moći preuzeti za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza.

Na osnovu ovog programa proveden je postupak izbora izvođača radova za redovno održavanje saobraćajnica u Centru u zimskim uslovima koje će finansirati Općina.

Ugovor o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2017/2018. godine bi trebali uskoro potpisati predstavnici Općine Centar, kao finansijer, i KJKP Rad kao izvođač radova. Odmah po potpisivanju ugovora komunalno preduzeće Rad će započeti distribuciju soli za posipanje.

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2017. do 15. marta 2018. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i nekategorisane ceste sortirane po prioritetima, kako bi se osigurao stalan, nesmetan i siguran promet na cestama.

Za nadzor nad izvođenjem radova zimskog održavanja ulica u Centru biće zadužena firma Trasa, koja će imati obavezu da kontroliše dinamiku radova zimskog održavanja, navodi se u saopćenju Općine Centar.