open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Općina Centar: Raspisan Javni poziv za dodjelu sredstava sufinansiranja troškova vanrednog školovanja
Općina Centar raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava sufinansiranja troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba. 
20.03.2020. u 20:54
get url
text

Pravo na dodjelu imaju sva lica od navršenih 18 do 50 godina starosti koja ispunjavaju sljedeće uslove: da imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo, da se nalaze na evidenciji JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ najmanje tri mjeseca i da nemaju nikakvih novčanih primanja. 

Sredstva za sufinansiranje troškova ekskurzije dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva, a visina odobrenih sredstava po jednoj osobi ne može biti veća od 2.000 KM (bruto iznos).

U slučaju većeg broja zahtjeva u odnosu na raspoloživa sredstva za ovu namjenu, prednost u ostvarivanju podrške će imati maloljetni borci, djeca šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih i maloljetnih boraca, te pripadnici nacionalnih manjina, a dokumentaciju kojom dokazuju navedeno kandidati će dostaviti naknadno. 

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo ulica Mis Irbina 1. Dostavljeni zahtjevi rješavat će se po vremenu prispjeća. 

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati broj telefona 033/562-473. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.