open-navfaktor-logo
search
U toku prijave
Općina Novi Grad: Besplatna sportska rehabilitacija za pripadnike boračke populacije
Uz upotrebu svih preventivnih mjera za zaštitu od koronavirusa, uspješno je realizovan prvi ciklus besplatne sportske rehabilitacije i vježbanja u vodi za pripadnike boračke populacije sa područja sarajevske općine Novi Grad na Olimpijskom bazenu Otoka. 
13.10.2020. u 11:17
get url
text
Bazen Otoka

Općina Novi Grad je finansijski podržala realizaciju ovog projekta, a pravo apliciranja imaju svi pripadnici Armije RBiH, bez obzira na to da li su članovi boračkih udruženja i organizacija.

Da bi korištenje bazena bilo ugodnije i sigurnije, korisnicima su na usluzi  profesori sporta i tjelesnog odgoja koji vrše nadzor i daju savjete i instrukcije.

Program sportske rehabilitacije u vodi obuhvata grupne pilatess vježbe, individualnu rehabilitaciju u vodi sa hidro masažerima u malom bazenu, rekreativno plivanje u velikom bazenu i upotrebu saune.

Svi pripadnici boračke populacije sa područja Novog Grada, koji su zainteresovani za učešće u drugom ciklusu sportske rehabilitacije i vježbanja u vodi, prijavni obrazac mogu preuzeti na prijavnici Olimpijskog bazena Otoka. Za sve informacije zainteresirani se mogu javiti u Službu za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Općine Novi Grad, a prijave se mogu dostaviti do 16. oktobra, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.