Posjete

Općina Novi Grad: Delegacija Međunarodnog privrednog foruma sa načelnikom Semirom Efendićem

Objavljeno: 12.01.2019. u 17:41

Drugi dan posjete Bosni i Hercegovini delegacija Međunarodnog privrednog foruma (IBF) posjetila je Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje ih je primio načelnik Općine Semir Efendić sa saradnicima

Posjeta je organizovana zbog Međunarodnog privrednog foruma, kojem će u oktobru ove godine Sarajevo biti domaćin, a koji će okupiti između 600 i 700 značajnih privrednika iz Turske.

I

Delegaciju je činio predsjednik IBF-a i osnivač asocijacije privrednika MUSIAD Erol Yarar, te predsjednik Trgovinske komore Istanbula Šekib Avdagić sa saradnicima. Na sastanku je prezentovan rad i djelovanje asocijacije koja broji blizu 10.000 članica, te planovi za organizovanje konferencije u drugoj polovini 2019. godine, ali i neki od projekata koje će Općina Novi Grad Sarajevo ponuditi investitorima.

 - Riječ je o ozbiljnoj asocijaciji i konferenciji i Općina Novi Grad Sarajevo dat će svoj doprinos njenoj uspješnoj realizaciji. Koordinirat ćemo i sa drugim općinama pri kandidiranju projekata za konferenciju s obzirom da smo sa većinom njih u stalnom kontaktu. Nadamo se da će neki od ponuđenih projekata naći svoje partnere u privrednicima koji budu dolazili - kazao je načelnik Općine Semir Efendić, iskazavši pri tome posebnu zahvalnost na posjeti delegacije.

U narednom periodu počet će se aktivno raditi na organizaciji konferencije, a Općina Novi Grad Sarajevo bit će pri tome na raspolaganju partnerima iz Turske.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije