Izvršeno je postavljanje privremenog cjevovoda od PHD cijevi za snabdijevanje objekata vodom tokom izvođenja radova, sa vezom na postojeću vodovodnu mrežu. Do sada je položeno 220 metara, a nakon polaganja kompletnog cjevovoda, pristupit će se izradi kućnih priključaka do vodomjerne garniture. Na novizgrađenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu bit će priključen i Sportsko - rekreacioni centar, sa otvorenim bazenima na Dobrinji. Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže radit će se sanacija i asfaltiranje ulice sa izgradnjom trotoara za pješake.

Načelnik Semir Efendić kazao je kako radovi na ovom dijelu napreduju zadovoljavajućim tempom i da se nada da će najdalje u narednih mjesec dana biti izvršen priključak bazena na vodovodnu mrežu, kao i priključak svih stambenih objekata koji se tu nalaze.

- Izvršena je izgradnja separatne kanalizacione mreže dužine oko 400 metara sa priključcima, sada je u toku izgradnja vodovodne mreže. Do sada je izgrađeno nekih 200 metara i otprilike nekih 250 do 300 metara se treba izgraditi nove vodovodne mreže na ovom prostoru. Ovo je značajno obzirom da se tu vrši priključak bazena koji je u izgradnji na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Ono što je posebno važno naglasiti je da će nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže biti rekonstruirana saobraćajnica, ali ovaj put sa dvije kolovozne trake, sve do objekta bazena i sa pješačkom stazom, a od bazena do OŠ "Ćamil Sijarić" imat ćemo izgrađenu pješačku stazu uz jednu kolovoznu traku zbog imovinskih odnosa koji su vezani za tu saobraćajnicu. Do samog objekta bazena prilaz će biti potpuno nova saobraćajnica sa pješačkom stazom, sa dovoljno širine za saobraćaj u dva smjera, što do sada nije bio slučaj, a sva infrastruktura instalacija vodvodne i kanalizacione mreže će biti izgrađena prije toga. Trenutno je postavljena privremena vodovodna mreža, tako da svi stanovnici ove ulice imaju vodu u vrijeme dok se radovi izvode - rekao je načelnik Efendić.

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta je izdvojila više od pola miliona maraka za izgradnju vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ovoj ulici. Radovima je prethodilo potpisivanje okvirnog sporazuma za izvođenje radova u vrijednosti od 550.224 KM sa izvođačem radova firmom Harysco d.o.o. Sarajevo.

Svi radovi se izvode uz nadzor predstavnika KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, a stručno tehnički nadzor vrši firma Arting BH Sarajevo, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.