Petak, 07.08.2020.

Drugi po redu

Općina Novo Sarajevo otvorila novi tematski park i igralište

Novi park i dječije igralište u ulici Envera Šehovića

Novootvoreni tematski park u ulici i igralište Envera Šehovića  površine je  2.340 kvadratnih metara sa sportskim terenom za fudbal i košarku sa visokom ogradom i multifunkcionalnim sportskim podom, ograđenim dijelom za razgibavanje djece, kao i biciklističkom stazom

Svečanim puštanjem balona u zrak, općinski načelnik Nedžad Koldžo  sa učenicima osnovnih škola "Čengić Vila I" i "Malta“, danas je otvorio je park i dječije igralište u ulici Envera Šehovića iza broja 54.

Načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je prošle godine izgrađen prvi od tri tematska parka u ulici Envera Šehovića. Prvi je prilagođen djeci sa poteškoćama u razvoju, odnosno umanjenim tjelesnim sposobnostima, drugi je namijenjen djeci uzrasta od šest godina i više, dok će treći park za djecu do tri godine biti izgrađen naredne godine.  Za sva tri tematska parka i igrališta koja zadovoljavaju stroge evropske norme o sigurnosti planirano je oko 1, 2 miliona maraka, naglasio je načelnik.

Novootvoreni tematski park i igralište je površine oko 2.340 kvadratnih metara sa sportskim terenom za fudbal i košarku sa visokom ogradom i multifunkcionalnim sportskim podom, ograđenim dijelom za razgibavanje djece, kao i biciklističkom stazom. U obuhvatu parka nalaze se klupe za odmor, kante za otpatke, stalci za bicikle, te su  uređene zelene površine sa niskim i visokim rastinjem. Za ove namjene izdvojeno je oko 440.000 KM,  a izvođač radova je firma Mibral d.o.o. Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo izdvaja značajna sredstva za izgradnju i uređenje parkovskih površina i igrališta. U ovoj godini otvoren je  tematski park kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, dok je u pripremi projektna dokumentacija za izgradnju park-igrališta sa kaskadnim oblikom u naselju Hrasno Brdo, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh