Sarajevo

Općina Stari Grad uklanja opasni ruševni objekt

Objavljeno: 27.05.2019. u 13:55

U prethodnom periodu nadležne općinske službe radile su na rješavanju ovog problema

FOTO: Općina Stari Grad

Uskoro će početi uklanjanje ruševnog objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 86 za koji je utvrđeno da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu - okolne objekte, prolaznike i učesnike u saobraćaju, a nalazi se u veoma prometnoj ulici.

U prethodnom periodu nadležne općinske službe radile su na rješavanju ovog problema, kako na dijelu koji se odnosi na utvrđivanje opasnosti i nalaganje rušenja, tako i u dijelu koji se odnosi na rješavanje pitanja vlasnika i stanara objekta.

Općina Stari Grad je od početka ove godine pokrenula opsežne aktivnosti na evidentiranju svih ruševnih objekata na svojoj teritoriji i sačinjavanju liste prioriteta za rušenje. Visoko među prioritetima je i objekt u ulici Hamdije Kreševljakovića, prekoputa tzv. Papagajke.

U narednom periodu provest će se postupak izbora najpovoljnijeg izvođača radova na rušenju ovog izuzetno opasnog objekta, te pristupiti njegovom uklanjanju, saopćeno je iz Općine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije