open-navfaktor-logo
search
Početak kampanje
Općinski odbor Ilidža: "Uz snažnu SDA, naša Bosna i Hercegovina je sigurna"
Općinski odbor SDA Ilidža ozvaničio je u petak početak predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u BiH predstavljanjem kandidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika Općine Ilidža Fikreta Prevljaka.
16.10.2020. u 20:57
get url
text

Skupu, koji je održan na platou ispred Centralnog spomen-obilježja i spomenika 4. Viteške motorizovane brigade na Ilidži, započet je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, te odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima sa područja općine Ilidža.

Nakon toga, prvi se okupljenim obratio najmlađi vijećnik iz aktuelnog saziva Općinskog vijeća Ilidža i kandidat za Općinsko vijeće na predstojećim izborima Ahmed Krupalija, istaknuvši kako ove izbore SDA izlazi sa najboljom kandidatskom listom za Općinsko vijeće, na čelu sa Mahirom Lokvančićem.

Nećemo se baviti drugima, bavit ćemo se našim planovima

- SDA njeguje jedinstvo i borbu za bolju budućnost i daje priliku i prostor mladim i čestitim kandidatima. OO SDA Ilidža ponosno je i hrabro izabrao ovu listu. Naša lista je spoj iskustva i mladosti. Na njoj imamo doktore, zdravstvene i prosvjetne radnike, mlade, penzionere, doktore nauka i najbolje sportiste. Naši kandidati na čelu sa generalom Fikretom Prevljakom, našim ako Bog da budućim načelnikom, obići će sve mjesne odbore, razgovarati sa građanima i prezentovati im naš program, a mi ćemo njihovo ukazano povjerenje koje nam budu dali 15. novembra svakako da opravdamo. Nećemo se baviti drugima, bavit ćemo se našim planovima i programom - kazao je Krupalija, poručivši „Uz snažnu SDA, naša BiH je sigurna“.

Fikret Prevljak: Kandidat SDA za načelnika Ilidže na predstojećim Lokalnim izborima

Senahid Godinjak, zamjenik predsjednika Izbornog štaba SDA na Ilidži, kazao je kako putovanje kroz izbornu kampanju, koja otpočinje sa ovog mjesta, neće biti nimalo laka.

- Na ovom putu nas čeka veliki broj izazova. Samo vrijeme kampanje donosi svoje najveće izazove u kontekstu vremenskih prilika. Posebno želim da skrenem pažnju svima da moramo poštovati epidemiološke mjere propisane od nadležnih organa kako ne bi bili razlog izvora i širenja zaraze koronavirusa koji hara našom zemljom. Ali nisu to jedine prepreke. Danas po našoj općini kruže kojekakvi dokumenti, lažni letci koji imaju cilj dezorijentisati ljude, preplašiti i stvoriti što veću konfuziju i sve to etiketirati nama. Poručujemo našim političkim protivnicima da ćemo se mi znati nositi sa takvim izazovima. Poručujemo našim sugrađanima da ne nasjedaju na takve podvale - naglasio je Godinjak i dodao:

Zdravlje i sigurnost stanovništva ipak na prvom mjestu

- Generale, povedi nas danas kao što si nas predvodio u mnogim bitkama u ratu. Povedi nas i predvodi danas kao što si nas predvodio u mnogim borbama nakon rata. Mi smo ti uvijek vjerovali. Povedi nas u naše mahale i naselja, pokažimo našim sugrađanima da je SDA oduvijek bila politička partija koja se borila za očuvanje i izgradnju jedinstvene nam države BiH. I stoga im sa ovog mjesta poručujemo da znaju da je SDA ta koja će njegovati tekovine stečene na krvlju šehida, na ovom mjestu sa koga simbolično započinjemo našu kampanju. Poručujemo svima „Jaka SDA, sigurna BiH“.

Skup je završen defileom mladih ljudi iz Asocijacije mladih SDA Ilidža koji su ponijeli zastave SDA prema svim mjesnim odborima. Članovi ove Asocijacije su također, dok je trajala manifestacija, dijelili ruže prolaznicima i zaštitne maske, vodeći se time da je zdravlje i sigurnost stanovništva ipak na prvom mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.