open-navfaktor-logo
search
U 21. godini
Oporavio se od najteže povrede koju je fudbal ikada vidio, pa okončao karijeru
Nakon opravka koji je trajao više od 700 dana i povratka na teren, Scuderi je shvatio da će teško više ikada igrati na način kako je igrao
02.07.2019. u 08:23
get url
text

Mladi fudbaler Borussije Dortmund Dario Scuderi odlučio je okončati karijeru iako je tek nedavno napunio 21 godinu. Scuderi je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Borussije, a onda je prije tri godine bio žrtva jedne od najtežih povreda ikada viđenih na fudbalskim terenima.

U 15. minuti susreta Omladinske Lige prvaka između Borussije i Legije iz Varšave Scuderi je bio žrtva stravičnog loma noge i kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Saigrači su bili u nevjerici, a mnogi su još tada zaključili kako mu je karijera gotova.

Profesor Michael Strobel, koji je ga je operisao nakon povrede, povredu mladog Italijana okarakterisao je kao najgoru moguću kazavši kako ne vjeruje da će on više ikad zaigrati fudbal..

- Bila je to najgora povreda koju možete zamisliti. Skoro sve je slomljeno: ligamenti, svi mišići i tetive - rekao je Strobel.

Mladog Scuderija očekuje nova uloga u Dortmundu.

Nakon opravka koji je trajao više od 700 dana i povratka na teren, Scuderi je shvatio da će teško više ikada igrati na način kako je igrao. No dok se on oporavljao od teške povrede, Borussija je plaćala sve troškove njegovog školovanja na školi za sportski menadžment, a navodno bi mladi Italijan mogao dobiti posao u BVB.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.