open-navfaktor-logo
search
Šta je sa imenovanjima
"Opozicija je kreirala ovaj stav o Ustavnom sudu, mi smo rekli OK"
Milorad Dodik i Dragan Čović saglasni su u svemu, kako se i očekivalo, a naročito po pitanju "aktuelne krize". 
13.02.2020. u 17:03
get url
text

Nakon sastanka delegacija SNSD-a i HDZ-a u Istočnom Sarajevu, predvođenih stranačkim predsjednicima Dodikom i Čovićem, na konferenciji za medije je rečeno kako su legitimno predstavljanje i konstitutivnost naroda najvažniji za njih.  

Odogovarajući na pitanje novinara da li sada kada su članovi izvršne i zakonodavne vlasti u institucijama Bosne i Hercegovine iz RS-a odlučili da neće učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka, to znači da neće biti ni imenovanja i da SDS-ovi i PDP-ovi kadrovi ostaju na funkcijama, Dodik je odgovorio da su se oni "izdigli iznad toga".

-Ništa se ne mijenja. Bošnjaci štite njihove pozicije, tako da mi ne možemo ništa raditi. Ali to je pitanje iznad kojeg smo se mi izdigli. Opozicija je bukvalno kreirala ovaj stav. Mi smo imali daleko širi pristup u smislu reakcija, a onda su ovi iz opozicije PDP-a i SDS-a rekli da su oni spremni samo da se okupe oko Ustavnog suda. I mi smo rekli OK! Tako da je ovo rješenje više njihovo nego naše. Ali je u svakom slučaju naše iz Republike Srpske. Rekli smo sve, nema odlučivanja po bilo kojem pitanju - odgovorio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a na današnjoj konferenciji za medije ponovo je reagirao bahato na neka novinarska pitanja, uključujući i ometanje novinara da postave pitanja Draganu Čoviću. Kao što se dešavalo i ranije, dijelio ih je na one iz Federacije i RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.