Oprez: Magla na putu Doboj - Maglaj, vidljivost smanjena na 30-50 metara

objavljeno: 16.02.2018. u 08:35

Zbog veoma niskih temperatura ovoga jutra poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno se upozorava na dionice u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

U kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajaju se magistralni putevi M-17 Doboj-Maglaj i M-17 Karuše-Tešanj, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 30 do 50 metara.

Skreće se pažnja i na učestale odrone te apeluje na vozače da voze opreznije i podsjeća kako je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad - Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac - Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci - Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

S obzirom na predstojeće dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.