Oprez: Radovi na putevima, deminiranja, odroni, klizišta...

objavljeno: 17.04.2018. u 08:17

U jutarnjim satim pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se u gradskim centrima, kao i na prilazima gradovima, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja.

 

Radovi na deminiranju izvodit će se danas u vremenu od 11.00 do 15.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Tuzla –Srebrenik u mjestu Potpeć. U navedenom terminu dolazit će do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja bojevog gađanja, danas u vremenu od 08.00 do 16.00 sati doći će do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu R-411 Han Kola –Stričići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativni pravac: Han Kola – Ledenice - Stričići.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz i na ostalim dionicama, a izdvajaju putni pravci: Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad - Ključ i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka - Turbe i R-458 Lopare - Čelić.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.