Optimizam pred meč protiv Širokog: Na Bilinom polju Čelik je jedini favorit

Objavljeno: 21.04.17 u 11:34 Autor: B. Mahmić

U nastavku Lige za opstanak nogometaši Čelika će sutra na Bilinom polju ugositi ekipu Širokog Brijega.

Pavić i Regoje žele novi trijumf Foto: B. Mahmić
Pavić i Regoje žele novi trijumf Foto: B. Mahmić

Iako na Bilino polje dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, izabranici Borisa Pavića pod velikim su imperativom pobjede jer samo nova tri boda ih ostavljaju u utrci za opstanak.

- Momci su prethodnih utakmica dobro reagovali i pokazali napredak i odgovornost, te se nadam da ćemo i sutra nastaviti u tom ritmu. Dolazi nam super kvalitetna ekipa koja po kvaliteti ne zaslužuje da igra Ligu za opstanak. U gradu i u klubu je izuzetno dobra atmosfera, što nam daje motiv više da zajednički svi dođemo do pobjede. Najbitnije je da nema povrijeđenih ni kartoniranih igrača - kazao je Pavić.

Pavić je kratko prokomentarisao i možda za Čelik otežavajuću okolnost, a to je da Široki sutra na teren Bilinog polja izlazi u najboljem sastavu, što nije bio slučaj u prethodne dvije utakmice.

- Široki ima širok izbor igrača i sigurno je da nas čeka jedna teška utakmica. Normalno je da kada imate toliko igrača nekad i kalkulisati, ali njihovo puno pravo je da sutra izvedu najbolji sastav. Ono što je sigurno jeste da se ne bi trebali zamarati sa njima već trebamo gledati šta mi možemo napraviti. Ako budemo na nivo od ranije, mislim da ćemo pobijediti bez obzira na to u kojem sastavu Široki izašao. S kim god igrali na Bilinom polju, Čelik je jedini favorit - dodao je Pavić.

Prvotimac Čelika Bojan Regoje svjestan je težine utakmice, ali smatra da ukoliko ekipa da sve od sebe, pobjeda neće izostati.

- Dobro znamo šta nas sutra očekuje i spremni smo odgovoriti zadatku u ovoj možda najtežoj utakmici sezone. Nismo izgubili osam utakmica i vjerujem da ćemo i sutra nastaviti u dobrom svjetlu. Široki ne smije i nema veći motiv od nas, a na nama je da damo maksimum i osvojim nova tri boda - kazao je Regoje.