Optužena službenica Distrikta: Davanjem lažnih podataka "zaradila" 23.000 KM

objavljeno: 11.07.2018. u 16:12

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Slavice Vujić (55) iz Brčkog zbog sumnje da je davanjem neistinitih i nepotpunih podataka o svojoj imovini u upravnom postupku ostvarila nepripadajuće novčane pogodnosti iz budžeta Brčko distrikta BiH.

Službenica Distrikta, zaposlena u lokalnoj direkciji za finansije, tereti se da je u postupku za otklanjanje i ublažavanje posljedica poplava iz 2014. godine za sebe osigurala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000 KM.

Vujić je optužena da organu nadležnom za provođenje programa sanacije objekata oštećenih poplavama nije dala podatke da je osim stambenog objekta oštećenog u elementarnoj nepogodi također vlasnik i druge stambene jedinice u ovom gradu, usljed čega joj je umjesto 10.000 KM pripadajućih po programu dodijeljeno 33.000 KM.

Optužnicu s dokazima za obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i prijedlogom za oduzimanje imovinske koristi pribavljene ovim krivičnim djelom Tužilaštvo Distrikta dostavilo je nadležnom sudu na daljnji postupak.

U fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Distrikta ova optužnica u cjelosti je potvrđena.