Optužen muškarac koji je u javnim toaletima tajno snimio više od 200 osoba

Objavljeno: 19.04.17 u 13:43

Muškarac iz Sydneya optužen da je tajno u javnim toaletima snimio više od 200 osoba, među kojima su bili i maloljetnici, na sudu je rekao da je to radio zbog "vlastitog seksualnog zadovoljstva", saopćeno je iz suda.

Snimao ljude u javnim toaletima  FOTO: SCREENSHOT
Snimao ljude u javnim toaletima FOTO: SCREENSHOT

Četrdesetogodišnji Benjamin Moorhouse navodno je u februaru i martu postavio tajne kamere ispod umivaonika u javnim toaletima na nekoliko željezničkih stanica i u trgovačkom centru u Sydneyu i okolici, navodi se u saopćenju.

Uhapšen je 22. marta, a optužnica ga tereti po pet tačaka za nedopušteno i kažnjivo snimanje osoba u privatnim trenucima zbog "vlastitog seksualnog uzbuđenja i zadovoljenja pohote". Dvije tačke daju dodatnu težinu optužnici, s obzirom na to da je među snimljenim osobama i dvoje maloljetnika, mladić i djevojka mlađi od 16 godina, prenosi Hina.

Moorhouseov je advokat kazao da će njegov klijent priznati krivnju po svim tačkama optužnice. Lokalni mediji pišu da se optuženik u srijedu pojavio pred sudom, a kaucija mu omogućuje da bude na slobodi. Ponovno ročište zakazano je za 31. maj.