open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Optužen za dva napada na granične policajce: Nasrnuo na njih autom i prepriječio im put
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Negoslava Obačkića (23) iz Zvornika zbog napada na službene osobe i sprečavanja službenih osoba u poslovima sigurnosti.
27.04.2020. u 14:00
get url
text

On se tereti da je 30. januara 2018. godine na ulazu u naselje Tabanci u općini Zvornik, automobilom "vw golf" nasrnuo na pripadnike Granične policije BiH, nakon što se prethodno oglušio na njihopvu naredbu da stane.

Policajcima je nanio povrede, nakon čega je pobjegao.

Tereti se i da je, nekoliko mjeseci kasnije, tačnije 28.maja iste godine, u mjestu Sopotnik, općina Zvornik, upravljajući "vW passatom" upotrebom sile spriječio službene osobe Granične policije da stignu na mjesto planirane intervencije tako što im je vozilom prepriječio put.

- Optuženi se tereti da je napao službene osobe u institucijama BiH u vršenju poslova sigurnosti, pri čemu su službenim osobama nanesene lakše tjelesne povrede, te upotrebom sile, spriječio službene osobe u institucijama BiH u vršenju službene radnje koje su poduzimali u okviru svojih ovlaštenja. Na taj način počinio je krivična djela u sticaju - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, te krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje - navode iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.