open-navfaktor-logo
search
Sporazum
Optuženi diler droge se s Tužilaštvom BiH nagodio na tri godine zatvora
Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, saopćili su iz Tužilaštva BiH
24.07.2019. u 11:34
get url
text

Optuženi za krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama Namik Hasičević, rođen 1953. u Brčkom, u cijelosti je priznao krivnju za krivično djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Priznao je da je tokom 2018. godine, sudjelovao u krijumčarenju količine od oko 500 grama smjese opojne droge heroin, kao i krijumčarenju opojne droge marihuana u količini od pet grama, koje su kod njega pronađene i zaplijenjene prilikom lišenja slobode.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od tri godine, oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 11.000 eura, stečene prodajom opojne droge, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, saopćili su iz Tužilaštva BiH. Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum o priznanju krivice predmet se u potpunosti okončava, a optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.