Optuženi Parović navodno bolestan: Suđenje za zločin u Srebrenici odgođeno za 13. april

Objavljeno: 20.03.17 u 15:34

Suđenje osmerici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženih za zločine nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice, odgođeno je danas za 13. april pred Odjelom za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića.

Viši sud u Beogradu  FOTO: ARHIV
Viši sud u Beogradu FOTO: ARHIV

Parovićev branilac sudu je priložio medicinsku dokumentaciju hitne medicine iz Novog Sada, prema kojoj optuženi nije mogao doći na današnje suđenje. Sud je nakon toga odgodio suđenje, ali i naložio braniocu da mu u roku od tri dana dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju o Parovićevom zdravstvenom stanju.

U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Svi optuženi su se ranije izjasnili da nisu krivi po optužbama, a detaljnu odbranu za sada je iznio samo Batinić dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

Tužilaštvo za ratne zločine tereti okrivljene za krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u suizvršilaštvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svjedoka i eksperata kao i izvođenje drugih dokaza. Optuženi se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru "Kravice" 14. jula 1995. godine ubili 1.313 Bošnjaka.