open-navfaktor-logo
search
Prvi Grand Slam
Organizatori Australian Opena ne mare za zdravlje učesnika
Puno se spekuliše oko toga da se Australian Open neće dogoditi ili da će početak biti prolongiram ne počne kasnije. Australian Open će se održati prema planu, rekao je direktor turnira Craig Tiley
16.01.2020. u 16:48
get url
text

Organizatori Australian Opena objavili su danas da su uvjereni da će se teniski Grand Slam turnir održati bez obzira na stalnu zabrinutost za zdravlje učesnika zbog lošeg kvaliteta zraka u Melbourneu, što je prouzrokovano velikim požarima širom Australije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mnogi teniseri i teniserke su se žalili da su morali igrati mečeva kvalifikacija u veoma lošim uslovima.

- Puno se špekuliše oko toga da se Australian Open neće dogoditi ili da će početak biti prolongiram ne počne kasnije. Australian Open će se održati i počeće kako je planirano - rekao je direktor turnira Craig Tiley.

Zbog izmaglice i dima opet kasne kvalifikacije za Ausralian Open

Ranije ove sedmice organizatori Australian Opena u nekoliko navrata su donosili odluku da se početak odigravanja kvalifikacionih mečeva prolongira za nekoliko sata dok se dim i izmaglica prouzrokovani velikim požarima u okolnim regijama ne raščiste.

To je dovelo do poremećaj u odigravanju mečeva kvalifikacija, a organizatori su pretrpjeli velike kritike što su uopšte dozvolili da se igra. Brojni teniseri i teniserke su se žalili, a među njima i Australijanac Bernard Tomić, koji je tražio ljekarsku pomoć tokom meča prvog kola kvalifikacija u kojem je poražen zbog problema sa disanjem.

Slovenka Dalila Jakupovič bila je nadomak prolaska u drugo kolo, ali se uplašila za zdravlje nakon što je dobila napad kašlja zbog čega je odlučila predati meč.

Kanadski teniser Brayden Schur u srijedu je rekao da su Roger Federer i Rafael Nadal "sebični" i više zabrinuti za svoje rezultate, istakavši da je vrijeme da se dvojica vrhunskih tenisera javno pobune protiv uslova za igru tokom kvalifikacija.

Planirano je da glavni turnir Australian Opena počne u ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.