open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija puta
Oružane snage BiH grade u općini Istočni Mostar
Inžinjerijski radovi na ovom civilnom projektu izvodit će se 34 radna dana u okvirnom razdoblju od 24. jula do 10. septembra 2019. godine
07.08.2019. u 17:16
get url
text

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine započeli su s inžinjerijskim radovima na području općine Istočni Mostar, a radovi se izvode na rekonstrukciji regionalnog puta Zijemlje - Rujište u dužini od 5,5 kilometara.

U radovima koji su započeli 24. julu ove godine sudjeluje deset pripadnika Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH s neophodnom inžinjerijskom mehanizacijom (utovarivač, dozer, grejder, kopač, valjak, dva samoistovarivača, vučni voz inžinjerijskih mašina, motorno vozilo putar i režijsko vozilo Asia).

Radovi se izvode na privremenoj i nekomercijalnoj osnovi na osnovu Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Općine Istočni Mostar. Inžinjerijski radovi na ovom civilnom projektu izvodit će se 34 radna dana u okvirnom razdoblju od 24. jula do 10. septembra 2019. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.