BPK Goražde

Osigurano 250 doza besplatnih vakcina protiv gripe za rizične grupe

Objavljeno: 08.11.2018. u 20:02

Resorna ministrica Sabira Bešlija ističe da je za nabavku vakcina izdvojeno 5.000 KM

FOTO: ILUSTRACIJA

Ministarstvo zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih lica Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde obezbijedilo je sredstva za nabavku 250 doza vakcina namijenjenih rizičnim kategorijama stanovništva. Vakcine su danas dopremljene Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde.

- Vakcinacija rizične grupe stanovništva protiv gripe svake godine veoma je važna, a besplatne vakcine namijenjene su osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, kardiovaskularnim i dijaliznim pacijentima. Količine koje su isporučene Zavodu naručene su u skladu s utroškom vakcina proteklih godina - kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Medina Bičo.

Resorna ministrica Sabira Bešlija ističe da je za nabavku vakcina izdvojeno 5.000 KM te da će one biti distribuirane domovima zdravlja u sve tri lokalne zajednice u sastavu kantona, i dalje u porodične ambulante.

- Ove godine nabavku vakcina smo obavili na vrijeme. Ministarstvo je izdvojilo i sredstva u iznosu od 6.000 KM za nabavku savremenog frižidera za pohranjivanje i čuvanje vakcina čiju isporuku očekujemo iz Engleske - istakla je ministrica zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih lica BPK Goražde.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije