open-navfaktor-logo
search
Sara i Pomozi.ba
Osigurano 2.500 toplih obroka za najugroženije
U okviru projekta Obrok za sve predstavnici Udruženja Pomozi.ba svakodnevno pokucaju na vrata najmanje 1.000 starih, iznemoglih i bolesnih osoba, te cijelih porodica u Bosni i Hercegovini koji nisu u mogućnosti priuštiti sebi kvalitetan i topao obrok.
11.11.2021. u 13:08
get url
text

Osim hrane, u njihove domove unose posebnu toplinu i osjećaj da nisu zaboravljeni od cijelog društva. Lancu dobrih djela Udruženja Pomozi.ba pridružila se i negazirana prirodna mineralna voda Sara, donacijom u iznosu 5.000 KM, zahvaljujući kojoj će biti osigurano 2.500 obroka za one kojima je to najpotrebnije.

Direktan doprinos donaciji dali su i građani BiH, koji su kupovinom vode Sara u Mercator trgovinama, u periodu od 7. septembra do 17. oktobra, podržali ovu akciju i tako pomogli svojim sugrađanima.

- Živimo i radimo u izazovnim vremenima, kada se dodatno trebamo brinuti jedni za druge, a posebno za starije, iznemogle i djecu, koji nisu u poziciji da se izbore i pobrinu za sebe, a društvo ih nerijetko zapostavlja i ignoriše. Dodatnu vrijednost ovoj donaciji daje činjenica da je ona rezultat partnerstva s Mercatorom i našim kupcima, koji su prepoznali važnost brige o pomenutim kategorijama stanovništva. Ovo je samo jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti brenda Sara i kompanije Sarajevski kiseljak. Nadamo se da ćemo na ovaj način podstaći poslovne partnere i druge lokalne, regionalne te multinacionalne kompanije da se pridruže ovoj humanoj akciji -  kazao je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Svi koji žele podržati projekt "Obrok za sve" mogu to učiniti pozivom na broj 17001 i tako donirati 2 KM, odnosno jedan obrok, zatim donacijom putem platforme i uplatom na standardne račune Udruženja Pomozi.ba.

- Jako nas raduju ovakve saradnje i inicijative, jer Udruženje Pomozi.ba u sklopu projekta "Obrok za sve" osigurava topli i kvalitetan obrok za više od hiljadu korisnika projekta na području tri velike regije: sarajevske, bihaćke i travničke. Zahvaljujem se Sarajevskom kiseljaku, jer će ova vrijedna donacija olakšati život starim, bolesnim i iznemoglim članovima našeg društva koji žive na granici siromaštva. Inače, Udruženje Pomozi.ba svojim djelovanjem pomaže i drugim socijalno ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine i zaista smo jako sretni što u Sarajevskom kiseljaku imamo partnera koji podržava društveno odgovorne projekte - kazao je Elvir Karalić, osnivač i predsjednik Udruženja Pomozi.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.