open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Osim: Ako izgubimo bodove, nigdje ih nećemo moći vratiti
Osim poručio  da nema pretjerane potrebe da mijenja i da ovi što igraju pokazuju najviše na utakmicama i treninzima
24.09.2019. u 15:32
get url
text

- Ostati neporažen nam nije dovoljno za sutrašnju utakmicu. Mi se (čak) nadamo da ćemo i pobijediti i sve ćemo učiniti da to uradimo - rekao je trener Željezničara Amar Osim uoči domaćeg meča protiv Zvijezde 09.

Za Željezničar duel protiv jedine ekipe koja ne zna za pobjedu u bh. eliti dolazi nakon "minimalca" protiv Radnika na Grbavici.

- Volio bih da svaku utakmicu imamo pod kontrolom kao što smo imali ovu. Ako vladaš protivnikom i situacijom na terenu, možeš očekivati dobar rezultat. Nekad pobijediš i da nemaš kontrolu, a ovo nije bilo slučaj - osvrnuo se Osim na duel protiv radnika koji je majstorijom riješio Mehmed Alispahić.

Govorio je "coach" Želje potom o narednom rivalu.

- Nismo dosad imali ovakvih utakmica, ali jesmo sličnih, gdje se nismo najbolje ponašali, gdje smo bili favoriti iz nekih razloga, koji su statističke, ali i objektivne prirode. Nadam se da ćemo sutra pokazati da smo nešto iz tih utakmica naučili - rekao je Osim.

Trener Želje govorio je o fudbalerima svog tima. Poručio je da nema pretjerane potrebe da mijenja i da ovi što igraju pokazuju najviše na utakmicama i treninzima.

- Ako sutra izgubimo bodove, više ih nigdje nećemo moći vratiti. Nama je sutrašnja utakmica najvažnija - zaključio je Osim i tako jasno poručio da nema namjeru pretjerano "miksati" sastav bez obzira na to što Plave već u subotu očekuje gostovanje kod Tuzla Cityja na Tušnju.

Željo i Zvijezda 09 meč 10. kola Premijer lige BiH igraju sutra na Grbavici od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.