open-navfaktor-logo
search
FK Željezničar
Osim i Stanić nahvalili Rođene: Imaju četiri boda, a zaslužili su mnogo više
Bez nekakve demagogije, mislim da je Velež ekipa koja ima najmanji broj bodova u odnosu na broj prilika, smatra Osim
13.09.2019. u 11:41
get url
text

Fudbaleri Željezničara će u 8. kolu BHT Premijer lige BiH gostovati Veležu.

Gostovanje u Vrapčićima najavili su Amar Osim, šef stručnog štaba i Srđan Stanić, prvotimac Plavih.

- Bez nekakve demagogije, mislim da je Velež ekipa koja ima najmanji broj bodova u odnosu na broj prilika, šansi. Mislim da imaju najmanji broj bodova u odnosu na ono koliko su zaslužili. Imaju četiri boda, a zaslužili su dosta više - kazao je Osim, dodavši:

- Ako to uzmemo u obzir, ako uzmemo da igraju kući, da su super motivisani, a bit će svakako motivisani jer igraju dva velika kluba, sa dugogodišnjim rivalstvom, ako uzmete utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog, gdje su oni izgledali jako dobro, i mogli su izvući dosta više od nula bodova. Ne kažem da je trebao, nego da je mogao. Širokog su savladali i kada sve to znaš gledaš drugačije. Nama će to biti jako dobar test da vidimo kakvi smo protiv takvog protivnika. Domaćin će biti potpomognut podrškom publikom, uz teren koji je drugačiji nego na ono što smo navikli u nekoliko posljednjih utakmica.

Stanić je nahvalio sutrašnjeg rivala.

- Želio bih reći da mi je jako drago što se klub takvog renomea vratio u ligu i što ćemo kao liga imati još derbija sa većim brojem publike. Nadovezao bih se na šefa, pročitao sam da je Velež statistički poslije nas stvorio najviše šansi. To treba poštovati. Dobri su prema naprijed i možemo imati problema ako ne odradimo ono što smo pripremili. Zadnje gostovanje Veležu pamtim po gorkom, jer sam izgubio titulu - kazao je Stanić.

Utakmica se igra u subotu od 16.30 sati u Vrapčićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.