open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Banjoj Luci
Osim: Moramo dramatično podići formu
Fudbalere Željezničara u srijedu očekuje gostovanje u Banjoj Luci kod Borca, gdje će biti odigran meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.
03.03.2020. u 13:59
get url
text

S obzirom na to da se u ovoj fazi takmičenja igra jedna utakmica, a ulog je veliki,  plasman u polufinale, jasno je da će obje strane ući utakmicu s dosta opreza, obraćajući više pažnje na svoj gol, nego na ofanzivni dio.

- Očekujemo tešku utakmicu, protiv teškog protivnika, na vjerovatno teškom terenu. Pokušat ćemo iskoristiti prednosti koje mi imamo i neutralisati prednosti koje Borac ima. Imamo problema sa igračkim kadrom, ali očigledno je to slučaj u svim ekipama ovih dana i sedmica zbog nekih virusa - rekao je uoči polaska u grad na Vrbasu trener Želje Amar Osim.

Osim je naglasio da njegovi izabranici još uvijek nisu na optimalnom nivou.

- Borac je ima prije par dana tešku utakmicu, koju nije na najbolji način apsolvirao.  Da li se to odrazilo na njihovu formu, ili psihu, ne znam. To nas toliko i ne interesuje. Mi ćemo pokušati pokazati da imamo kvalitet i da dižemo formu, nakon što smo ušli u sezonu sporo i stidljivo. Moramo podići formu dramatično ako želimo naše ciljeve ostvariti - konstatovao je trener Plavih.

Utakmica između Borca i Želje se igra u srijedu sa početkom od 18 sati. Direktan prijenos utakmice moguće je gledati na ArenaSport 1.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.