open-navfaktor-logo
search
Strateg Plavih
Osim najavio boljeg Želju: Briga me kako će se Guzina uklopiti, za Boju ne strahujem
Amar Osim smatra da se Željo može ravnopravno boriti "za nešto"
19.07.2019. u 14:24
get url
text

Bolji i konkurentniji Željezničar najavio je Amar Osim uoči starta priprema za novu sezonu. Dan uoči prve službene utakmice i okršaja s Borcem na Grbavici, trener Željezničara smatra da je njegov tim jači nego prošle sezone.

- Prva utakmica ne mora biti mjerilo. Mislim da smo jači nego prošle sezone, jer smo više na okupu, izuzev Šabanadžovića. To ne mora ništa da znači, prva utakmica je neugodna, jer ne znaš protivnika, pogotovo kad dođe protivnik s kojim nisi igrao prošle sezone - rekao je Amar Osim na današnjoj konferenciji za medije.

- Oni su doveli 3-4 iskusna i prilično kvalitetna igrača, što govori o ozbiljnosti. Sam kvalitet lige s Borcem i bez njega nije isti. Oni imaju ambicije da se dokažu i sigurno da će biti neugodan rival. Ne sjećam se da je neko nekoga pobijedio glat posljednih godina. Oni su iz lige ispali slično kao što smo mi ostali bez Evrope - osvrnuo se trener Plavih na prvog rivala u bh. eliti.

Abubakar Salifu nalazi se na probnom radu na Grbavici. Riječ je o 21-godišnjaku iz Gane.

- Fudbaler iz Afrike je trebao doći na početku sezone, bilo je problema s papirologijom, a vizu je dobio tek sada. Planirano je da bude sedam dana, ima dobre preporuke... Vjerujem sudu njegovog trenera - raportirao je Osim.

- Što se tiče mladih, mislim da neće odmah dobiti priliku, sutra neće početi nijedan od njih - decidan je trofejni stručnjak.

Amar Osim smatra da se Željo može ravnopravno boriti "za nešto". U suprotnom, prema vlastitom priznanju, ne bi bio tu.

- Ko god bude na mom mjestu, mora razmišljati tako. Da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Popravili smo se u odnosu na prošlu sezonu. Fudbal je sport u kojem se brzo nešto okrene na tvoju stranu. Prošle sezone nam je sve išlo u kontru. Vjerujem da se možemo nositi sa svima - smatra trener Želje.

Navijačima na Grbavici predstavit će se i Petar Bojo, mladi bh. reprezentativac koji je ovoga ljeta u Želju stigao iz Mladosti.

- Od prvog poziva sam imao osjećaj da želim doći. Borac je dobra ekipa, ali očekujem da bodovi ostanu na Grbavici. Ja sam od prvog dana svjestan da ćemo u svaku utakmicu ući s ciljem da pobijedimo - kratko je poručio Bojo.

Amar Osim govorio je i o igračima od kojih se puno očekuje. Prije svega tu se misli na Bugojance, bivše reprezentativce BiH Mehmeda Alispahića i Ermina Zeca.

- Prošli su pripreme kako treba. Alispahić je definitivno u prvom planu, a Zec se povrijedio prije par dana. Trenirao je slabijim intenzitetom, ali on je u godinama gdje može još dosta da da. Da li će igrati, znat ćemo nakon treninga i konsultacija sa doktorima - veli Osim, pa naglašava da će prvenstvo ove sezone biti interesantnije.

- Drugačije se gleda utakmica u Gabeli i Banjoj Luci - smatra on.

Govorio je Osim i o timu Mladosti, iz koje je upravo Bojo stigao na Grbavicu. Osim toga, ovaj klub je prodao i Gedeona Guzinu u Sarajevo, te Nemanju Anđušića u Trabzonspor.

- Mladost je dobra sredina, imaju komociju, imaju neke navijače i sigurno da mogu biti ozbiljan tim, a svojim radom su zaslužili takav status da mogu napraviti solidne igrače, a da rezultat ne trpi. I baš me briga kako ce se Guzina uklopiti, a za Boju ne strahujem - zaključio je trener Želje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.