open-navfaktor-logo
search
Strateg Plavih
Osim nakon poraza od Olimpije: U PLBiH nema tako krvoločnih ekipa
Fudbaleri Željezničara doživjeli su težak poraz u prijateljskom susretu protiv ljubaljanske Olimpije.
03.02.2020. u 21:03
get url
text

U meču u kojem su poslije prvih 45 minuta vodili s 2:0, izabranici Amara Osima na kraju su poraženi sa 6:3.

- Izmiješali smo ekipe i mi i oni. U prvom smo igrali sa najboljom ekipom, dok su oni igrali sa nekakvom izmiješanom, a u drugom su oni ubacili najbolje igrače. Onda smo mi promijenili igrače, tako da je razlika bila dramatična u njihovu korist - kazao je Osim nakon utakmice za SportSport.ba, te dodao:

- Vidjeli smo otprilike šta ko može, a u drugoj ekipi koja je igrala mogli smo vidjeti razliku u fizici i ozbiljnosti. Ovi koji su igrali u prvoj imali su neke svoje adute koje u drugom poluvremenu nisu mogli da pokažu jer su bili iznanađeni promjenama u sastavu ekipe Olimpije, neki golovi su primljeni jeftino, loše smo reagovali u pojedinim periodima utakmice.

Strateg Plavih svjestan je da se neke stvari trebaju popraviti.

- Treba popraviti neke stvari, ali u našoj ligi nema tako dobrih ekipa kakva je Olimpija u drugom poluvremenu, tako krvoločnih - dodao je stručnjak tima sa Grbavice.

Do kraja priprema u Antaliji roster Plavih bi se mogao pojačati još s jednim ili dva igrača.

- Mislim da ćemo dovesti još jednog ili dvojicu igrača još dok smo u Antaliji. Neki igrači ne mogu igrati. Ali moram reći da kad smo kompletni nismo loši. To smo i danas pokazali u nekiim trenucima. Vidjeli smo danas šta smo trebali vidjeti - zaključio je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.