open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Osim nastavio po starom: Bolje od ničeg nije teško
Amar Osim, strateg najtrofejnijeg bh. kluba, nije bio oduševljen igrom njegove ekipe, pogotovo u prvom dijelu susreta protiv Mladosti
19.10.2019. u 19:58
get url
text

Fudbaleri Željezničara su poslije preokreta s 2:1 savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja, koja je poslije prvih 45 minuta vodila s 0:1 na stadionu Grbavica.

Amar Osim, strateg najtrofejnijeg bh. kluba, nije bio oduševljen igrom njegove ekipe, pogotovo u prvom dijelu susreta 13. kola Premijer lige BiH.

- Bolje od ničega nije teško. Ne mogu da objasnim sam sebi što smo u prvom poluvremenu djelovali umrtvljeno svi, od trenera do igrača. U drugom dijelu smo krenuli malo agresivnije, napravili neke rokade, a imali smo sreću da rano izjednačimo. Poslije je bilo jasno da moramo doći do pobjede - rekao je Osim, te se osvrnuo na susret narednog kola kada Plavi gostuju u Mostaru kod Zrinjskog:

- Znamo šta Zrinjski predstavlja u bh. fudbalu, znamo kakve su utakmice između nas i njih. Mi za početak moramo igrati svih 90 minuta.

Trener gostiju Ibro Rahimić Želji je čestitao na zasluženoj pobjedi.

- Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu smo stajali u posjedu lopte Željezničara dosta daleko od protivničkih igrača, to je djelom i rezultat dosta mladih igrača u ekipi. Žalimo, stalno smo blizu, ali nikako da ostvarimo dobar rezultat. Bili smo blizu i protiv Širokog Brijega i protiv Veleža. Moramo pobijediti Zvijezdu u narednom kolu, i nadam se da bismo sa još sedmicom kvalitetnog rada ući u kontinuitet boljih rezultata - rekao je Rahimić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.