open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Osim o Tuzla Cityju: Znamo kakav je Said igrač, mali Crnkić je opasan kao plin
Amar Osim govorio  o kvalitetima Tuzla Cityja, narednog rivala Plavih
27.09.2019. u 12:02
get url
text

Trener Željezničara Amar Osim je uoči odlaska u grad soli na gostovanje kod Tuzla Cityja, kazao kako bi i remi možda bio zadovoljavajući rezultat.

- Zadovoljavajuće bi bilo zato što bi s remijem ostali prvi. S te strane bi bilo zadovoljavajuće. Na kraju krajeva igramo protiv ekipe koja je druga, koja je igrala samo četiri puta kući, šest puta vani. U ta četiri puta su imali Sarajevo i Zrinjski - rekao je Amar Osim.

Govorio je osim i o kvalitetima koje posjeduje Tuzla City, izuzev Voje Ubiparipa, prvog strijelca lige, koji briljira ove sezone.

{$galerijaFotografija}

- Nemaju faktor pritiska, zbog navijača i očekivanja prevelikih. Nemaju navijačku bazu još uvijek i zbog toga nemaju tu vrstu pritiska, kao mi, Sarajevo, Sloboda, Čelik...Kvalitet im je, osim Ubiparipa, što su super efikasni u igri. Ono što rade, rade kako treba. Protiv takve ekipe je teško igrati. Imaju Saida (Husejinovića op.a.), može igrati 60-70 minuta, znamo kakav je igrač, mali  Crnkić je opasan kao plin, dva super iskusna vezna, dva stopera velika - referirao je Osim o narednom rivalu.

Novinarima se obratio i veznjak Mehmed Alispahić.

- Očekuje nas teška i zahtjevna ekipa. Poznajem sredinu tamo i poznajem puno igrača. Znamo kako se postaviti protiv ovakvih ekipa - rekao je Alispahić, koji je ovog ljeta na Grbavicu stigao iz Slobode.

Tuzla City i Željezničar igraju u subotu u 16 sati, uz prijenos na Moja TV. Duel sudi Zoran Grbić iz Prijedora. Željo nakon 10 kola ima 22 boda i zauzima prvu poziciju, a Tuzla City je na drugom mjstu sa dva boda manje.

Press FK Željezničar 27.09.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.