open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Osim odgovorio na pitanje za Musemića, pa dao veliki epitet večerašnjem derbiju
Dali smo 15 golova, a bili smo najbolji napad lige i prije ove utakmice, kazao je Osim uz smijeh, ali i smijeh svih predstavnika medija
31.08.2019. u 22:34
get url
text

Fudbaleri Željezničara u derbiju sedmog kola PLBiH sa visokih 5:2 porazili su Sarajevo u 119. ligaškom duelu dva tima.

Iako je Sarajevo na poluvrijeme otišlo s 2:2 i to zahvaljujući autogolu Enesa Sipovića, u nastavku susreta Plavi su potpuno dominirali na travnjaku stadiona Grbavica.

Prvacima nisu pomogle ni dvije rane izmjene koje je Musemić napravio već na startu drugog poluvremena.

- Čestitam Željezničaru na pobjedi. Mislim da su obje ekipe krenule ofanzivno. Ne znam da li je rezultat previsok, mada je Željezničar više želio pobjedu iako smo mi krenuli dobro, ali nismo uspjeli dugo održati rano vodstvo. Pokušali smo s nekim izmjena, no nisu urodile plodom - rekao je Husref Musemić, strateg Bordo tima.

- Moglo je možda biti i drugačije, ali ne mogu reći da li rezultat realan, a svi koji su gledali su spektakularnu utakmicu - dodao je trener Sarajeva.

Pobjedom u gradskom derbiju Željo će reprezentativnu pauzu provesti na vrhu premijerligaške tabele.

- Lijepa i spektakularna utakmica, vjerovatno najbolji derbi nakon rata. Pobijedili smo zasluženo, ne znam da li je rezultat realan. Nakon gola u finišu prvog poluvremena željeli smo nastaviti igrati na normalan način u drugom dijelu. Imali smo sreću da damo golove iz nekih situacija. Od svega bih zapamtio atmosferu i spektakl. Imamo još 26 kola da se šopamo sa Zrinjskim i Sarajevo - poručio je Amar.

{$galerijaFotografija}

Sarajevo je počelo s dva klasična napadača, no Osim tvrdi da ga to nije mnogo iznenadilo.

- Šteta bi bilo ne staviti dvojicu igrača koji su u sjanoj formi. To nam je nekada otežavalo situaciju, no u nekim momentima nam je i pogodovalo. Ekipe poznaju, prate jedna drugu, tako da to nije bilo neko veliko iznenađenje - naglasio je Osim, te apostrofirao kako je Željo iskoristio slabosti Sarajeva i nedostatkom nekih igrača.

- Ovo (večerašnja pobjeda op.a) nam daje "belaj" jer su nas svi potcjenjivali na startu sezone, realno je tako, no sada će nas shvatati ozbiljno - dodao je trener Plavih.

Slijedi reprezentativna pauza...

- Pauzu smo jedva čekali iz 1000 razloga, da odmorimo i osvježimo igrače - kazao je Musemić.

Na pitanje upućeno Musemiću, želeći da trener Bordo tima detektuje razloge zbog kojih je najbolja odbrana lige primila pet golova, "uskočio" je Osim.

- Primila je pet golova zato što je igrala protiv najboljeg napada lige. Dali smo 15 golova, a bili smo najbolji napad i prije ove utakmice - odgovorio je Osim uz smijeh, ali i smijeh svih predstavnika medija.

Derbi Željezničar Sarajevo 4 - 31.08.2019.
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.