open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Čelik
Osim: Odluka Prvostepene komisije za licenciranje ne stvara pritisak igračima
Očekujem baš kvalitetnu utakmicu, rekao je trener Plavih
17.05.2019. u 12:16
get url
text

Fudbaleri Željezničara sutra igraju posljednju utakmicu pred domaćom publikom u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, a protivnik Plavima bit će ekipa Čelika.

Izabranici Amara Osim nastup u Evropi osigurali su još u prošlom kolu pobjedom u gostima kod Radnika. Ipak, o nastupu Plavih u kvalifikacijama Evropske lige pitaju se članovi Drugostepene komisije za licenciranje koja bi trebala potvrditi ili poništiti odluku kolega iz Prvostepene komisije.

- Već dvije utakmice poznata nam je odluka Prvostepene komisije, a ako je suditi po posljednjim mečevima i radu na treninzima, mislim da nam to igračima ne stvara pritisak - rekao je trener Željezničara Amar Osim.

Osim u duelu protiv Zeničana neće moći računati na tri igrača.

{$galerijaFotografija}

- Sinan Ramović je povrijedio zadnju ložu i ima istegnuće koje će ga onemogućiti da igra u posljednje dvije utakmice. Osim njega Pavić je povrijeđen, dok Stanić pauzira zbog žutih kartona - naglasio je stareg Plavih.

Trener Želje očekuje dopaljivu fudbalsku predstavu u susretu starih rivala.

- Ne očekujem da će Čelik doći da se brani, oni su veliki klub. Očekujem baš kvalitetnu utakmicu. Njima je šteta da se brane s takvom ekipom, a mi ćemo igrati protiv tima koji malo više napada. Nadam se da će to biti prijatna utakmica za publiku - dodao je Osim, a priliku bi na beku trebao dobiti Bajić.

Utakmica protiv Čelika bit će posljednja za Anela Šabanadžovića, koji karijeru nastavlja u grčkom AEK-u.

- Sigurno da mi je žao što mi je ovo posljednja utakmica na Grbavici. Žao mi je što ću otići, ali odlazim na mjesto gdje ću nastaviti svoj fudbalski razvoj - rekao je Šabanadžović.

Press Fk Željezničar 17.05.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.