open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a KS
Osim što je bio pijan, vozač koji je "mercedesom" ubio mladu doktoricu nije imao položen vozački ispit
Dvadesetsedmogodišnji Armin Berberović, koji je sinoć u sarajevskom naselju Marijin Dvor automobilom pokosio tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih na mjestu, dok se drugoj ljekari bore za život, nije imao položen vozački ispit.
27.05.2023. u 13:26
get url
text

VEZANI TEKST - U nesreći na Marijin Dvoru poginula mlada doktorica, drugoj se bore za život, poznat identitet pijanog vozača

Potvrdila je ovo glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona sarajevo Mersiha Novalić, koja je potvrdila i ranije nezvanične informacije da mu je prilikom alkotestiranja utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Ona je kazala da je Berberović pješakinje udario na raskrsnici Titove ulice i ulice Dolina na obilježenom pješačkom prelazu.

- Nakon udara u pješakinje, vozilo je nastavilo kretanje, udarilo u metalni nosač saobraćajnog znaka, potom u portal poslovnog prostora i zaustavilo se nakon udara u zid - kazala je Novalić.

FOTO: Ajdin Cocalić

Dodala je da je smrt pješakinje na mjestu nesreće konstatovao ljekar Hitne pomoći i da je tijelo prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Druga pješakinja, a radi se također o doktorici, podsjetimo, zadobila je po život opasne povrede i ona je zadržana na liječenju u KCUS-u, dok je najmlađa žrtva, 21-godišnja E. S. s Ilidže nakon zbrinjavanja puštena na kućno liječenje.

Kako nezvanično saznajemo, Berberovića je policija i ranije zaustavljala i kažnjavala zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Vozilo kojim je upravljao nije njegovo vlasništvo, a zasad nije poznato ko je vlasnik vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.