open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Osim: Sve moramo duplo raditi, dva puta se plasirati u Evropu da bismo je igrali, dva puta ići u Izrael...
Ne vjerujem da je fizičko stanje optimalno. Psihičko, vjerujem da je bolje nego posljednji put. Išli smo poslije tri ili četiri dana nakon poraza od Mladosti gdje smo svi bili "down", rekao je trener Želje Amar Osim uoči utakmice s Maccabijem u prvom kola kvalifikacija za Evropsku ligu
09.09.2020. u 09:20
get url
text

- Uspjeh je ako se utakmica odigra, nakon peripetija. Očito da moramo sve duplo raditi da bismo došli do nečega. Drugi put se moramo kvalifikovati u Evropu da bismo igrali Evropu, drugi put moramo ići u Izrael da bismo uopće igrali u Izraelu - veli trener Želje.

Plavi sigurno nisu na nivou na kojem su bili prije ove reprezentativne pauze.

- Odigrali su jednu utakmicu u prvenstvu, neki dan prijateljsku. Zna se kako igraju otprilike. Doveli su stopera iz Srbije, koji ne znam da li će nastupiti protiv nas. Ostali dio ekipe je sličan. Znamo koje su njihove dobre strane, a koje su njihove slabosti - referirao je Osim pa se osvrnuo na stanje u svojoj ekipi.

- Neki su imali jedan-dva treninga u posljednje tri sedmice. Neki nisu tu, ostali nisu u idealnom ritmu. Računamo da su to mladi ljudi, koji imaju neku fizičku spremu i bazu. Gledat ćemo da se dižemo. Koliko će nam forma trenutna omogućiti da se fizički suprotstavimo, to ćemo vidjeti. Pogotovo, s obzirom na klimu u Haifi, koja je dramatično različita. Računamo na motiv i inat. Evropa je poseban doživljaj - smatra Osim i veli da će se Željo u svakom slučaju posvetiti domaćem takmičenju.

- Gledat ćemo da što prije vratimo našu formu. Ne prestaje sezona s ovom utakmicom kako god ona završila. Imamo prvenstvo koje je nama najvažnije, gdje moramo što prije vratiti se u ritam - zaključio je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.